Welzijnscoach

Heeft u last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten? En wilt u:

  • Beter in uw vel komen zitten.
  • Meer sociale contacten hebben.
  • Actief zijn en de dag zinvol besteden.
  • Praktische hulp en steun
  • Leren omgaan met veerkracht
  • Wegwijs worden gemaakt in mogelijkheden sociale kaart/activiteiten

Maar weet u niet hoe? De Welzijnscoach kan u hierbij helpen.

Een verwijsbrief voor de Welzijnscoach?

U krijgt een afspraak met uw welzijnscoach. Met uw verwijzer heeft u besproken dat er een afspraak wordt gemaakt en de welzijnscoach neemt na ontvangst van de verwijzing, binnen 7 werkdagen, contact met u op.

Door iets te gaan doen wat u leuk vindt en/of waar u goed in bent, gaat u zich weer beter voelen. U kunt nieuwe mensen ontmoeten of een oude of nieuwe hobby oppakken. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt u hierbij! Samen onderzoekt en bespreekt u wat u graag wilt doen.

Bij de eerste afspraak leert u elkaar kennen. Ook bespreekt u, in één of meerdere gesprekken, met uw coach wat u graag zou willen doen. Er zijn verschillende activiteiten beschikbaar in de omgeving. Van koken, tuinieren en zingen tot een handwerkclub, koffie-inloop, activiteiten in het jongerencentrum, sport of dansen. De welzijnscoach weet wat er bij u in de buurt te doen is.

In Gorinchem worden veel activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Een aantal van deze activiteiten staan overzichtelijk op de activiteitenkalender

Geen verwijsbrief maar wel hulp van de welzijnscoach nodig? Vraag u huisarts om een verwijzing.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties