Tobben en Stress

Tobben en Stress

Malende gedachten, somberheid, stress, concentratieproblemen, slecht slapen en oververmoeidheid kunnen voorkomen als je dingen meemaakt in het leven die je raken en die je niet maar zo verwerkt hebt. Het kan zijn dat ze je langere tijd overbelasten en je energie in een neerwaartse spiraal komt. Naast belastende life events kan het zijn dat je teveel hooi op je vork neemt op je werk of je teveel zorgen maakt om je dierbaren. Dit kan je in ernstige mate overbelasten.

Indien je niemand hebt in je omgeving om dit mee op een rij te zetten en een aanpak hierop te verzinnen is het verstandig dit te doen met een hulpverlener van het Sociaal Team. We zijn geschoold om dit goed te onderzoeken en te kijken wat er aan omgevingsfactoren meespelen die je klachten kunnen veroorzaken. We kunnen met je meedenken hier een plan van aanpak op te maken.  Het kan natuurlijk zijn dat er sprake is van zodanige psychische klachten dat we je door moeten verwijzen naar de GGZ en indien er sprake is van een ernstige verslaving die je klachten veroorzaken dat we je door verwijzen naar de Verslavingszorg.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties