Vervoer

De mate waarin u nog kunt lopen en bewegen, maar ook of u nog kunt fietsen, autorijden en met de bus of de trein kunt reizen zegt iets over hoe mobiel u bent. Als u niet mobiel bent, kunnen alledaagse dingen lastig zijn. Zoals de boodschappen doen, koken, huishoudelijke klusjes en tuinieren. Het kan ook lastiger zijn om naar afspraken te gaan of op visite te gaan bij vrienden of familie. Er zijn een aantal mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen. 

Molenhopper

Lukt het vanwege gezondheidsproblemen of een beperking niet om van het gewone openbaar vervoer gebruik te maken? Dan kunt u misschien gebruik maken van de Molenhopper. U vraagt deze aan bij de Wmo. Zij kijken met u of u hiervoor in aanmerking komt. 

Valys

Heeft u al een Molenhopper-pas en wilt u een stukje buiten de regio reizen? Dan heeft u hiervoor de Valyspas nodig. Meer informatie over hoe u de Valyspas kunt aanvragen of hoe dit werkt, vindt u op de website.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties