Vervoer

De mate waarin u nog kunt lopen en bewegen, maar ook of u nog kunt fietsen, autorijden en met de bus of de trein kunt reizen zegt iets over hoe mobiel u bent. Als u niet mobiel bent, kunnen alledaagse dingen lastig zijn. Zoals de boodschappen doen, koken, huishoudelijke klusjes en tuinieren. Het kan ook lastiger zijn om naar afspraken te gaan of op visite te gaan bij vrienden of familie. Misschien voelt u zich daardoor wel eens alleen. Er zijn een aantal mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen. Klik hieronder om de mogelijkheden te bekijken.

Molenhopper

Binnen de regio kunt u gebruik maken van De MolenHopper. Dit is openbaar vervoer per taxi(bus) en is voor iedereen beschikbaar. U maakt samen met andere reizigers gebruik van de taxi’s. Op de website van de Molenhopper vindt u informatie over reserveren, tarieven etc. Mensen met een beperking kunnen korting krijgen voor individuele vervoerskosten. In dat geval is wel een WMO-indicatie nodig. Neem daarvoor contact op met het WMO-loket op nummer 0183- 659535.

Valys

Voor vervoer buiten de regio kunt u gebruik maken van gesubsidieerd vervoer van Valys. Kijk op de website van Valys hoe u een Valyspas kunt krijgen.

Klussendienst

Met een abonnement van de Klussendienst kunt u gratis gebruik maken van de boodschappendienst. Op dinsdag rijdt deze dienst voor het oostelijk deel van Gorinchem naar winkelcentrum Oost. Woensdagochtend en donderdag rijdt de boodschappendienst voor het westelijk deel van Gorinchem naar het Piazza Center. U wordt opgehaald, gaat boodschappen doen en daarna wordt u weer naar huis gebracht.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties